Hemligheten bakom en bra slot

Det finns många faktorer som definierar en bra slot. Några grundliga sådana är dock grafiken och animationerna i spelet. Utöver det finns mer praktiska faktorer som spelets spelfunktioner. Och även mer teoretiska faktorer, som till exempel teoretisk återbetalning. Dem allra bästa spelen håller oftast en respektabel nivå inom alla föregående kriterier.

Grafik och animationer

En så pass enkel sak som vilket tema spelet har, eller hur det grafikmässigt ser ut kan påverka ett spels popularitet väldigt mycket. Dem olika animationerna och symbolerna i spelet bidrar mycket till atmosfären av spelet.

Spelfunktioner

Detta är definitivt en avgörande faktor för många, när det kommer till val av slot. En bra slot bör åtminstone innehålla en eller flera av dem vanligare spelfunktionerna som:

  • Någon form utav bonusspel, ny som gammal
  • Gratissnurr – Även kallat för scatter och freespins
  • Wild – Enstaka eller expanderande

Hög volatilitet eller hög teoretisk återbäring

Det bör också hamna över en viss nivå på den teoretiska återbäringen, för att kunna kallas för en bra slot. Den borde därför ha en return to player på åtminstone 96%.

Undantaget för detta är dock om ett spel istället har en hög volatilitet. Det vill säga, om det är ett spel som man vinner mindre ofta på, bör spelet vägas upp genom att potentiellt kunna dela ut anmärkningsvärt höga vinster. Ett exempel på detta är ifall man väljer att spela på ett jackpottspel. Det innebär oftast också att man spelar på en slot med lägre teoretisk återbäring. Men till skillnad från vanliga slots har jackpottspel en betydligt högre maxvinst.